ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.


Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου και τις απορίες μου.

Όπως αναφέρει το σύνταγμα, το όποιο είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται καλά, το πολιτικό μας σύστημα  είναι προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, άρα και μονό αυτό σας καθίστα υπεύθυνο εκ μέρους του λαού για την τήρηση της δημοκρατίας όπως ορίζει το σύνταγμα μας, για το όποιο έχουν χυθεί λίτρα ελληνικού αίματος, έχουν γίνει ατέλειωτοι  αγώνες στους οποίους έχετε πάρει και εσείς μέρος.
Στο ίδιο άρθρο το σύνταγμα ορίζει :
2.Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Πιστεύεται ότι υπάρχει λαϊκή κυριαρχία;
Οι εξουσίες που ασκούνται είναι υπέρ του λαού και του έθνους;

Στο άρθρο 16,
1. H τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεύθερες η ανάπτυξη και η προαγωγή τους αποτελεί υποχρέωση του Kράτους. H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα.
2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.
Αλήθεια η βασική αποστολή εξετελέσθη;
Χωρίς βιβλία;

Άρθρο 21

1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.
3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.
**5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

Το κράτος μεριμνά κύριε πρόεδρε;
Όταν κλείνουν νοσοκομεία; Όταν κόβονται τα επιδόματα και δεν υπάρχει κάποια άλλη μεριμνά για αντικατάσταση της βοηθείας;

Άρθρο 52

H ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Nόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.

Ποια είναι η λαϊκή θέληση κύριε πρόεδρε;
Άρθρο 42


1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.
2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά τη διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του.


Άρθρο 44

2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.




Κύριε πρόεδρε δεν ήταν κρίσιμα εθνικά θέματα το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το κούρεμα του ελληνικού χρέους;
Οι νομοί ψηφιστήκαν αλλά εσείς τους κατοχυρώσατε και είχατε κάθε δικαίωμα να ζητήσετε να ψηφιστεί  από το σύνολο των βουλευτών.

Άρθρο  36

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τήρηση οπωσδήποτε των ορισμών του άρθρου 35 παράγραφος 1, εκπροσωπεί διεθνώς το Kράτος, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Bουλή, με τις αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Kράτους το επιτρέπουν.
2. Oι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.
3. Mυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά.
4. H κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4.

Τι από όλα τα παραπάνω κάνατε κύριε πρόεδρε;


Η ιστορία σας διάλεξε να έχετε το δυσκολότερο έργο στην ιστορία της προεδρευόμενης δημοκρατίας μας.
Θα θεωρήσω ότι δεν υπολογίσατε το λάθος της πολίτικης που ασκείτε από την κυβέρνηση και πόσο καταπάτα το σύνταγμα, είναι ανθρώπινο.
Όμως τώρα ξέρετε, μετά και τα τελευταία γεγονότα στην εθνική εορτή, έτσι θα σας ζητήσω να ασκείται όλη την εξουσία που σας δίνεται από το σύνταγμα, ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατό για αυτήν την χωρά, για τον λαό, για το έθνος.
Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν συγχωρεί τους ανενεργούς και τους προδότες.

Σε κάθε άλλη περίπτωση ο λαός θα πρέπει να ενεργήσει βάση συντάγματος

Άρθρο  120

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Κύριε πρόεδρε ελπίζω για το καλύτερο της χωράς μου καθώς είμαι και εγώ ένα κομμάτι από αυτήν.
Δεν θα αφήσω τον πόνο, τους αγώνες, την αγωνιά, το αίμα των προγόνων μου να πάει χαμένο.
Γιατί αυτό το χώμα δεν είναι κληρονομία μου αλλά δανεικό από τα παΐδια μου.



                         Με όλο τον σεβασμό που μου επιτρέπετε να σας έχω, καλή υγεία.


Ένας συνέλληνας σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου